Bel ons op
+31 (0)20 7702265

Technische randvoorwaarden

Dealingroom

Inloggegevens

Met de toegezonden unieke inloggegevens heeft de docent toegang tot het docentenaccount. Na het aanmaken van een spel wordt een bijbehorend generiek wachtwoord voor de teams op het scherm getoond. De docent dient dit wachtwoord aan de teams uit te reiken. In combinatie met hun teamnummer kunnen de teams hiermee inloggen in hun handelsscherm.

Synchronisatie van de terminals

Hoewel de verschillende teams deelnemen aan hetzelfde spel, heeft elke computer een eigen onafhankelijke verbinding met de game-server. Hierdoor verloopt het verzenden en ontvangen van de data en nieuwsberichten niet exact gelijk. Dit heeft geen invloed op het plezier dat uw teams aan de game beleven, het vergroot eerder de indruk van een echte dealingroom-atmosfeer.

Bandbreedte

De game is beschikbaar met tv-nieuwsbulletins in een normale en lagere videokwaliteit. Vrijwel alle scholen hebben een snelle breedbandverbinding en wij adviseren dan ook de normale videokwaliteit te kiezen. Speelt u echter met meer dan 40 teams exact gelijktijdig, dan kan vertraging ontstaan bij het afspelen van het tv-nieuws. Het spel gebruikt dan namelijk een bandbreedte van 12 MB (maximaal). Kiest u in dat geval bij het aanmaken van een spel voor de lagere videokwaliteit, die slechts 2,5 MB bandbreedte gebruikt. De tv-nieuwsbulletins zien er daardoor iets korreliger uit. De inhoud en functionaliteit van het spel zijn echter exact hetzelfde.

Elektronische leeromgeving

Het spel kan als digitaal leermiddel worden toegevoegd aan de meeste elektronische leeromgevingen, zoals Blackboard en N@tschool. Deze hebben hiervoor een Add Link optie om externe- of onlinecontent weer te geven.

Technische vereisten

Het Aandelenmarktspel is geschikt voor vrijwel alle standaardbrowsers en instellingen, zoals: Internet Explorer, Firefox, Chrome en Safari met Flash 9.0 of hoger. Het is ontwikkeld voor een beeldschermresolutie van 1024x768 of hoger en voor de documentatie wordt gebruik gemaakt van Word 2003 of Adobe Reader 7.0 of hoger. 

Indien nodig kunt u hier Adobe Flash en Adobe Acrobat downloaden.

 

Vragen? Bel naar +31 (0)20 7702265 of e-mail info@aandelenmarktspel.nl / info@aandelenmarktspel.be.

Prima ondersteuning!

Gratis testaccounts, helpdesk, instructievideo's

Competitief en leerzaam!

Directe concurrentie, hoge betrokkenheid, groot leereffect!

Eenvoudig inzetbaar!

Geheel online, geen cd-roms, geen downloads

Handelen onder tijdsdruk!

Realistisch, spannend, meeslepend