Bel ons op
+31 (0)20 7702265

Hoe werkt het?

Het doel van het Aandelenmarktspel is de waarde van je investeringen te maximaliseren. Elk team begint met een banksaldo van £50.000. Dit kan worden belegd in negen fictieve bedrijven en de US dollar.

De aandelenkoersen en de wisselkoers van de US dollar worden grotendeels bepaald door de informatie van de nieuwssite en de nieuwsbulletins op radio en tv. De koersen reageren ook op het variëren van het handelsvolume tijdens de game. Daardoor is elke game uniek.

Het team met het hoogste totale vermogen na afloop van de handel op vrijdag, wint de game. Het totale vermogen wordt bepaald door de waarde van de portefeuille plus het banksaldo.

U kunt de Dealingroom-versie in vier talen inzetten in de computerklas, maar ook de Engelstalige Trading Floor-versie gebruiken op locatie.

Bekroond leermiddel

In 2009 is het beursspel in de UK genomineerd voor de “Education Resources Awards”. Als leermiddel voor Financiële Educatie is het bekroond met een “Quality Mark” door onafhankelijk orgaan PFEG.

Bewezen in de praktijk

Het Aandelenmarktspel wordt gebruikt door Barclays, Santander, NYSE, Citi, HML, Morgan Stanley, JP Morgan, BNP Paribas, Standard Life en HSBC. En met ruim 750 scholen in de UK heeft het beursspel zich ook ruimschoots in de onderwijspraktijk bewezen.

Online en eenvoudig inzetbaar

Vijf handelsdagen in vier lesuren

Vakoverstijgend en in vier talen

Gratis testaccount en helpdesk

Dealingroom

Met de Dealingroom-versie handelen de teams online in het computerlokaal. Radio en tv-nieuws verschijnt in het handelsscherm en op de nieuws-website. De Dealingroom...

Lees meer

Trading Floor

Voor de hectiek van de beursvloer buiten het computerlokaal, gebruikt u de Trading Floor-versie. Het nieuws wordt met een beamer geprojecteerd en de leerlingen...

Lees meer

Schrijf u in voor een gratis testaccount en ontdek de mogelijkheden voor vo/mboaso/tso/bsohoger onderwijs en de zakelijke markt.

Prima ondersteuning!

Gratis testaccounts, helpdesk, instructievideo's

Competitief en leerzaam!

Directe concurrentie, hoge betrokkenheid, groot leereffect!

Handelen onder tijdsdruk!

Realistisch, spannend, meeslepend

Eenvoudig inzetbaar!

Geheel online, geen cd-roms, geen downloads